2013. január 4., péntek

BEMUTATKOZÁS




Lassan kezdődik az új évad. 😀



Joó Enikő zenepedagógus vagyok. Az ELTÉ-n és a Zeneakadémián végeztem ének-zene karvezetés szakon. 
4 éve tartok zenebölcsis foglalkozásokat Kispesten,Pestszentimrén, és Vecsésen (magánóvodában).


Az alkalmakra már az egészen kicsi, akár a 3-4 hónapos babákat is sok szeretettel várom.
Az foglalkozások nemcsak az anya-gyermek kapcsolatot erősítik, hanem furulya, gitár, citeraszó mellett sok  mondókával, énekkel, játékkal ismerteti meg az édesanyákat, és a gyermekeket. Helyet kapnak a ringatós, simogatós, csikizős, sétálós, lovagoltatós játékok is.



Zene szeretetének fontossága.

"A zene hatása olyan emberformáló erő, amely kihat az egész személyiségre. Az értékes zene fogékonnyá teszi az embert a szép befogadására, formálja ízlését és emberi magatartását". Kodály


A zene hat a gyermek értelmére: fejlődik a gondolkodása, emlékezete, képzelete. Még a testi fejlődésre is hat, hiszen a zene lüktetése hat a koordinált mozgásra. Rengeteg dolgot fel lehetne még sorolni, hogy miért fontos, hogy szeresse a baba, a gyermek a dalt, a zenét, de szülőként elsősorban az a feladatunk, hogy a zene szeretetét próbáljuk meg átadni. Énekeljünk, mondókázzunk, hallgassunk zenét, de ez mind a saját és gyermekünk szórakoztatására történjen, ne pedig kötelezően.
Az énekhang mindenkinél kéznél van,a legtermészetesebb módja a zenélésnek. Minden kisbabának, gyermeknek a saját édesanyja hangja a legmegnyugtatóbb. Bátran énekeljünk, dúdoljunk a csemeténknek.







Elérhetőségek:
20/588-1101
dallamkucko@gmail.com